Sykehusansatt anmeldt for journalsnoking

En ansatt ved Oslo universitetssykehus har fått sparken og er politianmeldt etter å ha sniklest i over tretti pasientjournaler.

Saken ble avslørt av en anonym varsler i et brev til sykehuset, melder  TV 2.– Det sto at vedkommende mistenkte at en ansatt hos oss hadde lest journaler som hun ikke skulle, sier klinikksjef Terje Rootwelt.Forholdet har pågått i halvannet år. En ansatt ved Barneklinikken har skaffet seg ulovlig tilgang til journaler med svært sensitiv informasjon. Ledelsen fant ut at den ansatte hadde vært inne i 33 journaler.– Det er veldig mange. Det er helt forferdelig. Og vi har stor forståelse for at de dette gjelder er fortvilte over dette. Vi er også fortvilet, understreker han. Sykehuset har kontaktet alle de berørte pasientene.Pasientombud Anne-Lise Kristensen sier hendelsen er alvorlig.– Det mest alvorlige er at det gjør noe med tilliten til pasienter når det gjelder det å skulle dele sensitiv informasjon med helsetjenesten, og vi er helt avhengig av at pasientene tør å fortelle om det som er nødvendig for å gi god helsehjelp, sier hun.(©NTB)