Ti personer pågrepet i Bergen for svindel og bedrageri

Ti personer ble onsdag pågrepet i en politiaksjon i Bergen, siktet for blant annet fiktiv fakturering, Nav-bedrageri og skatteunndragelser i millionklassen.– Vi valgte å gå til aksjon nå fordi det dreide seg om pågående alvorlig kriminalitet og man fryktet at sentrale og viktige bevis ville gå tapt dersom vi ventet til etter jul, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen i Vest politidistrikt.Aksjonen var rettet mot arbeidsmarkedskriminalitet i virksomheter tilknyttet transport og distribusjonsbransjen, opplyser Vest politidistrikt. Totalt dreier det seg om svindel og unndragelser for flere millioner kroner.Totalt sju adresser i Bergen, Askøy og Arna ble ransaket i det politiet sier kan bli den største a-krimsaken i Vest politidistrikt noensinne. På aksjonen deltok 34 personer fra skatteetaten, 46 fra politiet, samt personell fra Nav og Arbeidstilsynet.– Mistanken knytter seg til et godt organisert nettverk med flere profesjonelle aktører og medvirkere som vi mener har fått urettmessige stønader og har unndradd skatter og avgifter på bekostning av fellesskapet, sier Christoffersen.