Tokyo-OL gjør milliardkutt

Sommer-OL i Tokyo i 2020 skal bli enda billigere. Den japanske arrangøren tar igjen fram sparekniven og kutter budsjettet med over 11,7 milliarder kroner.

Hidemasa Nakamura, chief financial officer of the Tokyo 2020 Games, speaks on the updated version of the Games budget during a press conference in Tokyo Friday, Dec. 22, 2017. The latest price tag for the 2020 Tokyo Olympics has been trimmed slightly, but is still nearly twice the initial estimate even after a major cost-cutting effort. The organizers said Friday that the event will cost a total 1.35 trillion yen ($11.9 billion). (AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko

Kostnadskuttet ble presentert fredag. Totalbudsjettet for 2020-OL ligger nå på 12,6 milliarder dollar, som tilsvarer nærmere 105,9 milliarder kroner.Det er en nedgang på 1,4 milliarder dollar (11,7 mrd. kroner) siden forrige versjon av budsjettet ble lagt fram i desember i fjor. De siste årene har japanerne gjort stadige kutt.– Tokyo 2020 vil fortsette jobben med å redusere kostnader. Dette blir ikke det siste kuttet, sier økonomisjef Hidemasa Nakamura for OL-arrangøren.Under et besøk i Japan nylig sa IOC-visepresident John Coates at han kunne se et potensial for ytterligere besparelser. Den internasjonale olympiske komité har innsett at det er nødvendig å strebe etter billigere OL i framtiden.Selv om kostnadene er på god vei ned, ligger likevel OL an til å bli nesten dobbelt så dyrt som japanerne hadde regent seg fram til i sin opprinnelige søknad.(©NTB)