Trailersjåførene slipper diettskatten

Regjeringspartiene, Venstre og Kristelig Folkeparti har funnet en løsning for langtransportsjåførenes diettskatt.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Diettskatten som ville redusert trailersjåførenes matpenger med 32.000 kroner i året, er avlyst. Nå blir de ikke lenger avspist med 165 kroner dagen i diettpenger, men kan fortsette å spise for 315 kroner i døgnet, skriverVG.– Det er brakt på det rene at skatten på diett ikke berører de som kjører i utlandet, og vi har en forståelse av at Finansdepartementet vil ivareta de som kjører innenlands på en tilsvarende god måte. Langtransportsjåførene vil da få dekket 315 kroner skattefritt uten bilag, sier Frps finanspolitiske talsmann Helge Andre Njåstad.Generalsekretær Trond Jensrud i Yrkestrafikkforbundet skriver i en epost at forbundet har opplevd et massivt engasjement og «trøkk» fra medlemmene i denne saken.– Vi er veldig fornøyd med at regjeringen og støttepartiene har lyttet til Yrkestrafikkforbundet og sjåførene i denne saken. Gjennom de siste dagene har vi hatt en god dialog med nesten alle partiene på Stortinget og det er tydelig at de har forstått hvor urimelig diettskatten ville slå ut for våre medlemmer, skriver Jensrud.(©NTB)

trailer
diettskatt
skatt
trailersjåfører
Nyheter
Næringsliv