Travel romjul for bilbergerne

Bilbergingstjenestene melder om en spesielt travel romjul i 2017. – Det har vært ekstremt glatte veier, sier distriktsdirektøren i Falck.

Næringsliv

To av de største bergingstjenestene i Norge, Falck og NAF, har på enkelte dager i romjulen rykket ut for å redde opptil 1.850 sjåfører – på en dag.– Det har vært vanvittig mye å gjøre i romjulen. Bergerne har stått på døgnet rundt. Det har vært opptil 30 prosent mer i år enn i fjor, sier Tommy Uttakleiv, distriktsdirektør og kontaktperson om berginger og kjøreforhold i Falck, tilVG.Oppdragene er utført over hele landet, men ifølge Uttakleiv skiller Østlandet og Midt-Norge seg spesielt ut. Her har veiene tidvis vært ekstremt glatte i romjulen.– Det blir alltid mye her i Oslo-området med en gang det kommer en del snø, sier Uttakleiv, som anslår at de vil ha utført 20.000 oppdrag bare i desember.Til sammenligning hadde de 16.000 oppdrag måneden før, og om lag 14.000-15.000 oppdrag på samme tid i fjor.Ifølge NAF er det flate batterier og utforkjøringer som er de vanligste årsakene. Også de melder kraftig økning fra romjulen i fjor.(©NTB)

bil
bilberging
naf
falck
Nyheter
Næringsliv