Vekst i julehandelen

Pengebruken: 3,5 milliarder kroner.

Kvaruds julehandelsindeks viser at kjøpesentrene hadde en vekst på 0,9 prosent i uke 50 (11.-17. desember), sammenlignet med samme uke i fjor.Som uken før, er det butikker innen kategorien hus og hjem som har hatt den største økningen.- Det kan tyde på at det er populært med gaver til hjemmet og elektrovarer denne julen. De siste fem ukene, har disse butikkene hatt en økning på 4,2 prosent fra fjoråret, , sier Bror Stende, direktør for Virke faghandel, i en kommentar.Starten på julehandelen har også vært god for spesialbutikkene, altså blant annet sportsbutikker, apotek, blomsterbutikker, gullsmedbutikker og lignende.- Disse butikkene sto for 27 prosent av omsetningen på kjøpesentrene i uke 50. Det viser at julehandelen har skutt fart den siste uken, slår Stende fast.Likevel er den største handledagen før jul i dag, 22. desember. Virke anslår at det i dag vil handles for 3,5 milliarder kroner, omtrent som på Black Friday.Kvaruds julehandelsindeks er basert på tall fra 200 kjøpesentre landet rundt.Les mer her.