Wathne slutter i TV 2

Davy Wathne gir seg i TV 2. TV-profilen takket torsdag kollegene for samarbeidet gjennom mer enn to tiår, skriver Dagens Næringsliv.

Wathne, som blir 68 år 1. nyttårsdag, har vært et av TV 2s mest kjente ansikter siden kanalens oppstart i 1992. Torsdag takket han kollegene i en epost, skriver DN.«Med takk for uforglemmelige øyeblikk gjennom et kvart århundre. Møt fremtidens utfordringer med rak rygg, sunn skepsis og ubestikkelig integritet. Dette fikser dere sammen», skriver Wathne ifølge avisen.I et intervju med samme avis nylig luftet veteranen sin frustrasjon over egen arbeidsgiver.– Jeg er skuffet over at jeg ikke får brukt arbeidskraften min. 2017 er blitt mye mer innholdsløst, mindre arbeidskrevende og mindre interessant. Derfor kommer det ikke som noen overraskelse på mine ledere at jeg sysler med andre planer, men det er langt fra tatt noen beslutning, sa Wathne.Nå skal beslutningen altså være tatt.Davy Wathne har vært et av TV 2s mest kjente ansikter i 25 år. Den frittalende bergenseren skulle egentlig ikke på skjermen da han ble hentet til TV 2-sporten fra Bergens Tidende forut for kanalens oppstart i 1992.67-åringen har hatt en rekke oppgaver i TV 2. Han debuterte som kommentator 6. oktober i 1992 i en direktesending da kanalen rappet TV-rettighetene til San Marino - Norge i VM-kvalifiseringen til USA-VM foran NRK.Wathne kommenterte også en rekke italienske serie A-kamper i TV 2s første år.Det skapte oppstyr i Norge da TV 2 i 1995 overtok de populære engelske tippekampene. Davy Wathne var hovedprogramleder da Liverpool, Manchester United og Arsenal og den berømte plingen byttet kanal.Senere har Wathne vært mest kjent som sportsanker og programleder.Det siste året har FotballXtra skapt store overskrifter. Etter at Eliteserien flyttet til Discovery, har TV 2 ertet opp den nye rettighetshaveren ved å sende mål fortløpende fra serierunden i egne nyhetsbolker.Wathne var også i en årrekke klubbleder i TV 2.(©NTB)