Australia utlover milliondusør for å redde korallrev

Australia utlover 12,5 millioner kroner i midler til forskere som kan hjelpe til med å redde korallrevet Great Barrier Reef.

Great Barrier Reef. Foto: AP/Queensland Tourism
Næringsliv

Unormalt høye temperaturer har de siste årene ført til store ødeleggelser på korallrevet, som er verdens største.Tirsdag kunngjorde australske myndigheter at de oppretter et fond på 2 millioner australske dollar som skal gå til folk med gode ideer om hvordan Great Barrier Reef kan reddes.– Omfanget på problemene er store og derfor er det også nødvendig å tenke stort. Det er viktig å huske at løsningen kan komme fra hvor som helst, sier landets miljøminister Josh Frydenberg.Han sier pengene stilles til disposisjon for verdens «beste vitenskapsfolk, industri- og næringslivsledere, innovatører og gründere».– Løsningene kan handle om alt fra å redusere korallrevets eksponering for de fysiske stressfaktorene til å få opp tilveksten til revet, sier han.(©NTB)

australia
korallrev
great barrier reef
Nyheter
Næringsliv