Canada setter opp renten

Drahjelpen fra konsum og boliginvesteringer blir mindre fremover, tror den kanadiske sentralbanken. 

Canadas flagg. (AP Photo/Ross Land).
Næringsliv

Den kanadiske sentralbanken har valgt å sette opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 1,25 prosent, ifølge en pressemelding.Det var akkurat som ventet, ifølge Bloomberg.Banken skriver i meldingen at konsumet og eiendomsinvesteringer har vært sterkere enn ventet, noe som reflekterer sterk sysselsettingsvekst.Fremover er disse faktorene ventet å bidra mindre til veksten, gitt høyere renter og nye retningslinjer for boliglån. Bankens utsikter tar i betraktning at landet vil dra litt nytte av sterkere amerikansk etterspørsel, som kommer fra de nylige skatteendringene. 

canada
styringsrente
sentralbank
Nyheter
Næringsliv