Carillion er konkurs - 43.000 rammes

En av Storbritannias største entreprenører Carillion, med 43.000 medarbeidere, melder oppbud. Det er styrets konklusjon etter at samtalene med kreditorene og myndighetene ikke førte frem.

Næringsliv

Det britiske selskapet Carillion, som har bygge- og anleggsvirksomhet i en rekke land, er konkurs. 43.000 ansatte mister jobben.– Dette er en svært trist dag for Carillion, våre kolleger, leverandører og kunder, sier styreformann Philip Green i en uttalelse mandag.Selskapet har slitt med stor gjeld og har ikke klart å bli enige med sine kreditorer og den britiske regjeringen om en redningsplan. Myndighetene vil likevel bidra med noe støtte som gjør det mulig å fortsette pågående prosjekter.Carillion har 43.000 ansatte på verdensbasis, 19.500 av dem i Storbritannia. Selskapet har blant annet bygget veier og sykehus, og levert tjenester til et stort antall skoler.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv