Dette er Sveriges rikeste - se listen

Ingvar Kamprad, grunnleggeren av IKEA. AP Photo/Heribert Proepper

Det svenske magasinet Veckans Affärer rangerer hvert år en liste over landets milliardærer, skriver Business Insider. Det er nå 187 milliardærer i Sverige, dobbelt så mange som i 2002.Her er de ti rikeste i Sverige:

  1. Ingvar Kamprad. IKEA-gründeren, som nå er 91 år, har en formue på 620 milliarder svenske kroner. Han er nå verdt mer enn de syv personene som følger bak ham på listen til sammen.
  2. Stefan Persson. Hans far åpnet den første H&M-butikken i Sverige i 1947. Stefan Persson gjorde butikkjeden til en internasjonal klesgigant og han er i dag Sveriges nest rikeste med en formue på 186 milliarder svenske kroner.
  3. Hans Rausing. Han tok over familieselskapet som leverer forpakningsløsninger i 1982 og tok selskapet til det globale markedet. Rausing-familien er regnet som en av Sveriges mest innflytelsesrike sammen med Wallenberg`s. Formuen til Hans Rausing er på svimlende 101 milliarder svenske kroner.
  4. Frederik Paulsen Jr. Paulsens far er gründeren av selskapet Ferring Pharmaceuticals. Paulsen Jr. (66) har dette året finansiert et forskningsteam på 60 ansatte for å studere klimaendringene i Antarktis. Formuen hans er på 60 milliarder svenske kroner.
  5. Jörn Rausing. Sammen med søsknene Finn og Kirsten, tok Jörn over Tetra Laval i 1995 etter onkelen Hans Rausing. Jörn er i selskapets styre. Han har en formue på 59 milliarder svenske kroner.
  6. Melker Schörling. Han regnes som en av de største finansmennene og bedriftslederne i sin generasjon. Han bidro blant annet med å gjøre Securitas og Assa Abloy til internasjonale giganter. På grunn av helseproblemer har Schörling gitt kontrollen over investeringsselskapet MSAB til sine døtre. Formuen hans er på 59 milliarder svenske kroner.
  7. Antonia Ax:son Johnson. Hun er den rikeste kvinnen i Sverige. Axel Johnson AB eier Kicks, Martin & Servera, Åhléns, og selskapet har aksjer i Axfood, samt Sveriges største netthandelbutikk, Dustin. Tre generasjoner bygget opp Axel Johnson-gruppen før det ble splittet i to deler i løpet av 1990-tallet. Axel Johnson Co ble så omformet til et shoppingimperium. Hun har en formue på 57 milliarder svenske kroner.
  8. Finn Rausing. 62-åringen sitter i styret til Tetra Laval. Formuen hans er på 57 milliarder svenske kroner.
  9. Kirsten Rausing. Tetra Laval-arving Kirsten Rausing (65) har en formue på 60 milliarder svenske kroner.
  10. Ane Uggla. Arving av Danmark største selskap, shippingselskapet A.P Møller-Mærsk. Hennes sønn, Robert Maersk Uggla, er i dag ansvarlig for Maersk`s holdingselskap. Ane Uggla er den nest rikeste kvinnen i Sverige med en formue på 55 milliarder svenske kroner.