DNB og Tidemandsen med nytt spleiselag i Power

DNB og Øivind Tidemandsen redder elektronikkjeden Power nok en gang.

Øivind Tidemandsen. Foto: Finansavisen
Næringsliv

DNB og Øivind Tidemandsen, mest kjent som gründer av XXL, må ifølge DN redde elektronikkjeden Power, tidligere kjent som Expert, nok en gang. Siden Tidemandsen presenterte «nye» Expert for fem år siden har kjeden tapt nesten 660 millioner kroner før skatt.DNB forpliktet seg rett før jul til å være med på en nytt spleiselag, hvor 400 millioner i bankgjeld ble ettergitt og delvis omgjort til aksjer. Tidemandsen og Wilhelmsen-familien gikk inn med 125 millioner kroner hver i kontanter.DNB har sikret seg førsterett til 400 millioner kroner, hvis selskapet noen gang skulle betale utbytte, samt renter på åtte prosent begynner å løpe fra 1. januar 2023.Tidemandsen bekrefter overfor DN at Power på nytt hadde behov for å styrke balansen i selskapet og få økt likviditet.– Det er riktig at DNB har konvertert gjeld til aksjekapital i Power. Det skjedde i forbindelse med en kapitalutvidelse i november, opplyser kommunikasjonsrådgiver Andreas Nyheim i DNB.

power
dnb
øivind tidemandsen
Nyheter
Næringsliv