Er Fed bakpå?

Det blir en historisk dag for den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen onsdag.

Den amerikanske sentralbanksjefen Janet Yellen leder sitt siste rentemøte på onsdag før hun går av som Fed-sjef. Det er ikke ventet noen renteøkning. Ifølge Nordea Markets priser markedet inn kun 5 prosent sannsynlighet for renteøkning, og Fed liker ikke å overraske markedet.«Prisingen av Fed har tiltatt i det siste, og for 2018 som helhet ventes det tre renteøkninger. Sett i lys av hvordan de samlede finansielle forholdene har utviklet seg (rente, kredittspreader, børs og valuta) så er det en betydelig risiko for at Fed er bakpå. De samlede finansielle forholdene er nemlig betydelig lettere nå enn for ett år siden på tross av tre renteøkninger fra Fed. Slik jeg ser det er risikoen dermed på oppsiden hva gjelder Fed. Fire renteøkninger fremfor tre virker langt ifra usannsynlig», skriver meglerhuset i dagens morgenrapport.DNB Markets tror heller ikke på nye signaler fra Fed på rentemøtet senere denne uken.«Vi venter ingen endring i renten, og bare små endringer i pressemeldingen som annonseres onsdag klokken 20:00 norsk tid. Markedet priser allerede inn rundt 86 prosent sannsynlighet for en renteheving i mars, og om noe vil kanskje markedet få ytterligere bekreftelse på at denne rentehevingen mest sannsynlig kommer. Dette blir det siste rentemøtet med Janet Yellen som sentralbanksjef, og fra februar tar Jerome Powell over roret (uten at vi tror han vil endre kurs)», skriver DNB Markets.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også