Færre med betalingstrøbbel i Europa

Andelen misligholdte lån i EU falt i andre kvartal 2017.

Andelen misligholdte lån i EU falt til 4,6 prosent i andre kvartal 2017, ned rundt en prosent år over år.Det opplyser Europakommisjonen torsdag, ifølge TDN Direkt. Misligholdraten har falt i nesten alle medlemsland, men situasjonen varierer betraktelig mellom landene, skriver kommisjonen.I Spania har raten falt til 5,3 prosent i andre kvartal 2017, fra 5,9 prosent i sammen periode året før. I Italia har raten falt til 12,2 prosent fra 16,2 prosent, og i Slovenia har raten falt til 11,4 prosent fra 16,3 prosent.Ifølge nyhetsbyrået vil Kommisjonen til våren foreslå en omfattende pakke med tiltak for å redusere nivået av misligholdte lån, samt forhindre oppbygningen av nye misligholdte lån i fremtiden. Pakken vil fokusere på tilsynstiltak, reform av rammeverk for restrukturering, insolvens og gjeldsinnkreving, utvikling av sekundærmarkedr for "distressed assets", og stimulere utvikling av banksystemet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også