Folk flest stoler på tradisjonelle medier

Tre av fire mener tradisjonelle medier gjør en god jobb i sin nyhetsdekning, viser en stor undersøkelse gjort i 38 land verden over.

Lefteris Pitarakis
Næringsliv

Pew Research Center (PRC) har intervjuet nærmere 42.000 mennesker, og 73 prosent av de spurte sier at de er godt fornøyd med måten mediene dekker viktige saker på og mener at de gjør «en god jobb».62 prosent tror mediene dekker nyheter på en riktig måte, mens 59 prosent mener at den politiske journalistikken er riktig og rettferdig.Tre av fire spurte, 75 prosent, mener at det er helt galt av medier å støtte ett politisk parti framfor andre. I USA er denne andelen 78 prosent, mens den i Spania er på 89 prosent.86 prosent av de spurte sier også at de er interessert i å følge med på nasjonale, regionale og lokale nyheter.57 prosent sier at de ønsker å følge med på nyheter fra andre land.Folk flest stoler på tradisjonelle mediers nyhetsdekning, viser en undersøkelse i 38 land. Foto: AP / NTB scanpix(©NTB)

medier
Nyheter
Næringsliv