H&M stenger butikker i Sør-Afrika etter vandalisme

Den svenske kleskjeden Hennes & Mauritz stenger inntil videre sine butikker i Sør-Afrika, etter vandalisme i protest mot en annonse.

Næringsliv

Den omstridte annonsen viser en svart gutt iført en grønn hettegenser med teksten «Coolest monkey i the jungle» og har ført til anklager om skjult rasisme.Den svenske kleskjeden har trukket annonsen, som også har høstet kritikk i USA og Europa.Flere Hennes & Mauritz-butikker i Sør-Afrika er vandalisert de siste dagene, ifølge SVT som resultat av en organisert kampanje som det venstreradikale partiet Economic Freedom Fighters har satt i verk.Lørdag opplyste kleskjeden at de inntil videre stenger sine butikker i Sør-Afrika, av hensyn til de ansattes og kundenes sikkerhet.– De ansattes og kundenes sikkerhet er det aller viktigste for oss, og vi har stengt samtlige av våre butikker i Sør-Afrika på grunn av de pågående protestene, skriver H&M i en pressemelding.(©NTB)

h&m
Nyheter
Næringsliv