Konsumpriser innfrir i eurosonen

President of European Central Bank Mario Draghi ... in Frankfurt, Germany, Thursday, July 5, 2012, after the ECB announced to lower its main interest rate to 0.75 per cent. (AP Photo/Michael Probst) Michael Probst

Energi bidrar mest.

Konsumprisindeksen (KPI) i eurosonen vil stige 1,4 prosent på årsbasis i desember, viser estimater fra europeiske statistikkmyndigheter (Eurostat).Dette er i tråd med Bloomberg-konsensus.Energi er komponenten som bidrar sterkest, med en årsvekst på 3,0 prosent (ned fra 4,7 prosent i november).Årsveksten for KPI kom inn på 1,5 prosent i november.Kjerneinflasjonen ventes opp 0,9 prosent, mot ventet 1,0 prosent.Les mer her. ProdusentpriserSamtidig viser andre tall fra Eurostat at produsentprisene i eurosonen steg 0,6 prosent fra oktober til november.På årsbasis var oppgangen 2,8 prosent.Bloomberg-konsensus var 0,3 og 2,5 prosent oppgang på hhv. måneds- og årsbasis.Les mer her.