Kronen har aldri vært svakere enn i desember

Desember ble den svakeste måneden for kronen mot euro noen gang. Men nå er den billig, emner analytiker.

Næringsliv

I desember var den norske kronens gjennomsnittskurs mot euro på 9,8465. Ifølge DN er dette det desidert svakeste gjennomsnittet i løpet av en enkelt måned siden den felleseuropeiske valutaen ble innført i januar 1999. På det høyeste stod euroen i 9,99.Valutameglere sliter med å forklare hvorfor kronen var på bunnivå. Flere venter at kronen skal blir sterkere i begynnelsen av 2018. – Markedet er tilbake fra juleferien med blanke ark og nye mandater, og det er i seg selv positivt. Mot slutten av året er det mange som ikke ønsker å ta mer risiko, fordi man skal gjøre opp bøkene for året som gikk. Nå spør investorene seg hvor pengene skal plasseres, og kronen er billig nå, mener analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets til DN.Han mener usikkerheten i boligmarkedet ikke endrer på det. Nordea Markets tror euroen vil stå i i 9,50 om tre måneder. Danske Banks anslag er 9,40 kroner, mens DNB Markets opererer med 9,60 kroner.Siste notering for euroen er 9,73 kroner.

kronen
Nyheter
Næringsliv
Makro