Ledigheten i Tyskland falt mer enn ventet

FILE - In this Jan. 28, 2008 file picture a worker protects himself from the hot steel at the furnace at the ThyssenKrupp steel factory in Duisburg, Germany. The company announced Wednesday, Sept. 20, 2017 a planned 50-50 joint venture with Tata Steel of India. (AP Photo/Martin Meissner, file) Martin Meissner

Den tyske arbeidsledigheten er fortsatt på et historisk lavt nivå og falt mer enn ventet i januar

Det er sjuende måned på rad at ledigheten faller. I desember var det 30.000 færre arbeidsledige sammenlignet med måneden før. I januar falt antallet med ytterligere 25.000, ifølge offisielle tall, som ble lagt fram onsdag.Analytikere hadde på forhånd ventet et fall på 17.000 i årets første måned.Dermed ligger arbeidsledigheten i Europas største økonomi på 5,4 prosent, mot 5,5 prosent i desember, noe som nok en gang er det laveste nivået siden gjenforeningen mellom øst og vest i 1990.Hvis man ikke tar hensyn til sesongvariasjonene i arbeidsmarkedet, så steg imidlertid antallet arbeidsledige med 185.000 i januar, noe som innebærer at den prosentvise arbeidsledigheten steg fra 5,3 prosent i desember til 5,8 prosent i januar. Det skyldes at det vanligvis er mindre gang i arbeidsmarkedet om vinteren.Likevel havnet den ikke sesongjusterte arbeidsledigheten i januar på det laveste nivået på 25 år.(©NTB)


Les også