Legger ned alle restaurantene i Norge

Ivan Kverme
Næringsliv

Restaurantskjeden Marché trekker seg ut av Norge og legger ned alle sine ti restauranter.Restaurantkjeden trekker seg ut av Norge etter å ha prøvd i over ti år, men ikke fått det til å gå i pluss.Ifølge kjedens regnskap har de tapt penger åtte år på rad. Marché hadde et samlet underskudd på over hundre millioner kroner i perioden 2009–2016. Derfor trekker de seg nå ut av det norske markedet.– Vi beklager at vi nå planlegger å trekke oss ut av det norske markedet. De økonomiske rammevilkårene i Norge har ikke vært gunstige for konseptet vårt; derfor har vi ikke hatt økonomisk suksess, selv etter ti års tilstedeværelse på markedet gjennom våre filialer ved de norske motorveiene, sier Hermann Ircher, daglig leder i Marché International, til Drammens Tidende.Marche har ti restauranter i Norge. På Kjellstad i Lier, Holmestrand, Vestby, Solli, Lillehammer, Kløfta, Skjetten, Espa og to på Rygge.Ansatte ved de aktuelle restaurantene er informert om situasjonen. For øyeblikket er Marché International, i tråd med norsk lovgiving, i samtaler med representanter for arbeidstakerne.Marché opplyser at de har til hensikt å drive de fleste restaurantene til utgangen av september 2018.Marché eier ikke eiendommene hvor de har restauranter. De håper derfor at utleierne vil forsøke å trekke til seg nye personer til å drive restaurantene langs motorveiene.Marché International har fortsatt virksomheter i Tyskland, Østerrike, Slovenia, Kroatia, Ungarn, Singapore og Canada, og har samlet sett et positivt resultat.

restaurant
marche
Nyheter
Næringsliv