Nordea øyner enda sterkere krone

Styrkelsen vil fortsette, spår meglerhus.

Den norske kronen fortsetter romjulens sterke trend inn i det nye året.Onsdag ettermiddag står EURNOK i 9,7515, som tilsvarer en styrkelse på ni øre sammenlignet med nivåene i går morges.- Kronen ser billig utNordea Markets sammenholdt i dagens morgenrapport dette mot at euroen styrket seg mot andre valutaer, spesielt dollar.EURUSD kom i går opp over 1,2050, og ligger i skrivende stund på 1,2024.- For USDNOK betyr det en ganske betydelig nedside. Siden rett før jul er krysset ned nærmere 30 øre. Vi har tro på at kronestyrkelsen vil fortsette. Markedet kommer nå tilbake med blanke ark etter juleferien, og kronen ser billig ut på dagens nivåer, skrev meglerhuset i morges.- Oljeprisen har fortsatt å klatre oppover, og i julen kom gode detaljomsetningstall som trolig roer frykten for spillover-effekter fra boligmarkedet til privat forbruk, het det videre.USDNOK står onsdag ettermiddag i 8,1154, noe som tilsvarer en kronestyrkelse på rundt to øre i dagens handel.Oljepriser videre oppOljeprisene fortsetter også oppturen.I skrivende stund står Brent-oljen i 67,07 dollar fatet, opp 0,8 prosent i dagens handel. WTI-oljen stiger 0,9 prosent til 60,92 dollar fatet.