Nye svar - denne sykdommen har slått ut Northug

Et parainfluensavirus er årsaken til sykdomsproblemene Petter Northug har opplevd den siste tiden, viser prøvesvar.Det bekrefter skistjernens manager Are Sørum Langås overfor Adresseavisen.– Legen sier at det tar ti til femten dager før han blir frisk. Da kan han starte forsiktig med trening, utdyper Sørum Langås.Parainfluensaviruset gir seg utslag i feber, forkjølelsessymptomer og redusert allmenntilstand. Sykdomsproblemene tvang Petter Northug til å droppe NM på Gåsbu sist helg, og langrennsprofilen kommer heller ikke til start under verdenscuprennene i slovenske Planica kommende helg.– Det viktigste for Petter er at det begynner å løsne, sier Sørum Langås.Landslagslege Petter Olberg opplyser at det er ulikt hvor mye en idrettsutøver blir satt tilbake av et slikt virus.– Det er veldig kjedelig for en toppidrettsutøver i sesong. Man blir satt tilbake, og noen virus kan henge i lenge. Det avhenger av hvor vidt man har vært borte i det før og bygd antistoffer, sier han til Adresseavisen.Northug skal nå være på bedringens vei, men trener fortsatt kun svært lett.Kommende helgs verdenscuprenn i Planica var trolig siste sjanse for 32-åringen til å vise OL-form. Kretsen rundt skistjernen har innrømmet at toget synes å være gått.Landslagssjef Vidar Løfshus har på sin side valgt å ikke stenge døra helt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også