SAS-flygere danner felles fagforening

De fire fagforeningene som i dag organiserer SAS' skandinaviske flygere, etablerer ny felles fagforening for å styrke flygernes posisjon overfor selskapet.

– SAS forsøker å splitte oss. Derfor går vi sammen, basert på mottoet om at samhold styrker, sier René Arpe, leder for Dansk Pilotforening, til bransjenettstedet check-in.dk.Den nye foreningen får navnet SAS Pilot Group. Ønsket om å danne felles skandinavisk fagforening har dukket opp etter at SAS etablerte sitt irske datterselskap som blant annet står for en rekke flyginger fra London Heathrow og Malaga til Skandinavia.– Vi blir spilt ut mot hverandre i alle forhandlinger. SAS har i det siste begynt å bruke tilstanden i sitt irske datterselskap som målestokk for hvor mange flytimer vi skal produsere i Skandinavia, sier Arpe.Til nå har flygerne i de tre skandinaviske landene vært fordelt på fire fagforeninger: Dansk Pilotforening (DPF), Svensk Pilotförening (SPF) og de to norske, Norske SAS-flygeres Forening (NSF) og SAS Norge Pilotforening (SNF).De fire fagforeningene representerer til sammen 1.400 flygere. Medlemmene i de fire fagforeningene får automatisk medlemskap i den nye foreningen.(©NTB)