Svakere vekst i USA

BNP-veksten overrasker på nedsiden.

Foreløpige tall viser at USAs BNP steg med 2,6 prosent på årsbasis i fjerde kvartal 2017.Ifølge Boomberg var forventningene en vekst på 3,0 prosent, melder TDN Direkt.Det er svakere enn i tredje kvartal da veksten var på 3,2 prosent.«Selv om indikatorer som ISM fortsatt er på et høyt nivå, peker de mot noe lavere vekst i 4 kvartal. Det er derfor ventet at veksten faller fra 3,2 prosent k/k (årlig rate) til 3,0 prosent», skrev Joachim Bernhardsen, analytiker i Nordea, i dagens morgenrapport.«Det er imidlertid høyt og vi ser få tegn på en vesentlig svekkelse av veksten med det første. På tross av at Fed har begynt tilstrammingen av pengepolitikken, er de samlede finansielle forholdene faktisk mindre stramme i dag enn for et år siden, som følge av lavere kredittspreader, svakere dollar og sterke børser. Sammen med det sterke globale oppsvinget tror vi derfor veksten vil holde seg sterk fremover, skrev han videre.