Svakeste dollar på tre år

Pablo Martinez Monsivais

Dollaren ble snakket ned onsdag.

Dollaren har fortsatt å svekke seg og er nå på det svakeste nivået på tre år målt ved handelsvektet indeks, fastslår Nordea Markets i dagens morgenrapport.«Dollarsvekkelsen bidrar også til videre trend opp i EURUSD som ligger på 1,2455. Kommentarer fra finansminister Steve Mnuchin i går om at en svak dollar er bra for USA kan ligge bak, men trolig veier økt frykt for proteksjonistiske tiltak fra Trump også på dollaren. Etter varselet om toll på enkelte varer fra Kina i går spør flere seg hva som blir det neste», skriver meglerhuset.DNB Markets viser også til uttalelsene fra finansministeren i USA om at en svak dollar er fordelaktig for amerikansk økonomi.Dollaren har svekket seg med 1 prosent mot euro det siste døgnet, i det som ser ut som å være en bred dollarsvekkelse, skriver DNB Markets. Blant annet har dollaren svekket seg med drøye to prosent mot pundet, mens USDJPY erned én prosent til 108,8. Også mot kronen har dollaren svekket seg. Dollaren er ned 1,2 prosent til 7,72.


Les også