Telenor-sjefen antar ansatte blir trakassert

Braastad, Audun

Telenor-sjef Sigve Brekke antar at også Telenor-ansatte utsettes for trakassering, og er en av flere selskapstopper som har satt i gang tiltak.

– Seksuell trakassering aksepteres overhodet ikke i Telenor. Og det har lenge vært en tydelig del av våre egne etiske kjøreregler, sier konsernsjefen til E24.Han forteller at selv om han ikke har grunn til å tro at arbeidsmiljøet preges av slike ugjerninger, vil han ikke lukke øynene for det som eventuelt kan være seksuell trakassering i eget konsern.– Det er klart at i en bedrift med 30.000 ansatte, så må vi anta at det også foregår hos oss. Og da er det viktig at vi både behandler saker på en ordentlig måte, men også har en bevissthet rundt det, understreker Brekke.Etter den omfattende metoo-kampanjen har flere norske selskapstopper styrket innsatsen mot trakassering.– For oss er metoo en veldig viktig påminnelse, og enhver form for trakassering er helt uakseptabelt, sier Statoil-sjef Eldar Sætre.Han sier Statoil i en årrekke har jobbet med å bygge opp gode rutiner og klare prinsipper – både for hva slags oppførsel som er akseptabel, og hvordan varslinger skal håndteres.Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro tror et likestilt arbeidsmiljø er viktig for å motvirke seksuell trakassering på arbeidsplassen.– Jeg er veldig glad for at jeg har 40 prosent kvinner i min ledergruppe, fordi her er det snakk om å få kvalitet på beslutningsprosesser og få gjort skikkelige vurderinger i kompliserte problemstillinger, sier han.(©NTB)