- Brodtkorb blir ny leder i Kringkastingsrådet

Tidligere statssekretær og stabssjef ved Statsministerens kontor, Julie Brodtkorb, blir utnevnt til ny leder av Kringkastingsrådet, får Medier24 opplyst.

Julie M Brodtkorb - Foto: Finansavisen
Næringsliv

Ifølge Medier24 blir Brodtkorb utnevnt av Kongen i statsråd på Slottet fredag.Med Brodtkorb som ny rådsleder er det igjen duket for en politisk oppnevnelse i vervet. Dette ble det slutt på da tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, avløste KrFs May-Helen Molvær i 2014.Brodtkorb gikk av som statssekretær og stabssjef ved Statsministerens kontor i mai 2017 for å bli direktør i Maskinentreprenørenes Forbund.Kringkastingsrådet har 14 medlemmer og er et rådgivende organ som har som oppgave å følge NRK tett og gi uttalelser om tilbudet som tilbys publikum.I fjor mottok Kringkastingsrådet hele 8.100 henvendelser, det meste noen gang. Det ble satt en solid rekord i en enkeltsak med 6.000 henvendelser bare på programserien «Faten tar valget».(©NTB)

kringkastingsrådet
julie brodtkorb
Nyheter
Samfunn
Næringsliv