Ingen storfusjon mellom Get og Viasat-eier

Det danske teleselskapet TDC vil trekke seg fra den planlagte fusjonen med mediekonsernet MTG, som eier TV3 og Viasat.

Fusjonsplanene ble presentert for mindre enn to uker siden. Hvis selskapene slår seg sammen, vil norske merkevarer som TV3, Get, P4, Viasat, Viaplay, TV6 og Viasport bli samlet under samme paraply, skriver E24.Men mandag opplyste TDCs styre at de ønsker å trekke tilbake sin anbefaling av fusjonen. Bakgrunnen er at selskapet er blitt kontaktet av en annen potensiell kjøper.En forutsetning for anbefalingen om å droppe fusjonen med MTG, er imidlertid at det kommer et reelt tilbud om kjøp av alle TDCs aksjer.I forrige uke ble det kjent at flere danske pensjonsfond og australske Macquarie ønsket å kjøpe TDC. Dette budet ble avvist, og det er ikke kjent om det er den samme gruppen som nå er kommet med et nytt tilbud.Hvis den opprinnelige planen likevel gjennomføres, og TDC kjøper MTG Nordic Entertainment og MTG Studios, vil det sammenslåtte selskapet ha 2,8 millioner TV-kunder i Norden. Et av formålene med fusjonen er å utvikle en nordisk konkurrent til amerikanske strømmetjenester som HBO og Netflix.(©NTB)