Kronen svekker seg kraftig

Kronen svekker seg kraftig både mot dollar, euro og pund.

I løpet av de siste dagene har den norske kronen fortsatt å svekke seg mot de fleste andre, viktige valutaene.I dag ser vi for eksempel 8,03 mot dollar, men den har vært så svak som 8,06. 1. februar var dollarkursen 7,65 kroner.Mot euro ser vi 9,82 kroner, men vi har også sett 9,87 på det svakeste fredag. For en drøy uke siden var kursen 9,55.Pundet koster nå 11,07 kroner. For knappe to uker siden var kursen 10,85.Følg valutakursene live her Her kan du følge 85 valutakurserKronen har brutt flere tekniske støttenivåer mot dollar. 50-dagers glidende gjennomsnitt er også brutt og i dag ser 8-nivået ut til å ryke.I så fall åpner det for videre fall til 200-dagers glidende gjennomsnitt på 8,05 og kanskje videre mot 8,14.RSI har snudd opp, brutt 50-nivået og den fallende trendlinjen, som her signaliserer det at kronen kan svekke seg ytterligere mot dollar.

Kronen korrigerte til 200-dagers glidende gjennomsnitt og har nå snudd igjen, brutt 50-dagers glidende gjennomsnitt og den tekniske støtten på 9,75-nivået. Det åpner for videre fall mot 9,9-nivået.Trenden, med sterkere euro mot kronen, er dermed bekreftet.RSI har snudd opp, brutt 50-nivået og den fallende trendlinjen, som her signaliserer det at kronen kan svekke seg ytterligere mot euro.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også