To tredeler av KFCs 900 hurtigmatrestauranter i Storbritannia og Irland har stengt dørene på grunn av kyllingmangel.KFC beklaget overfor kundene lørdag. Mandag var bare 292 av de nesten 900 restaurantene fortsatt åpne.– Vi går ikke på akkord med kvalitet, så det innebærer at noen av våre restauranter har stengt, mens andre har begrenset menytilbud eller kortere åpningstider, heter det i en uttalelse fra Kentucky Fried Chicken.Selskapet beklager overfor kundene og skylder på «barnesykdommer» med dets nye leverandør av den sentrale ingrediensen.– Vi har fått en ny leverandør, men de har hatt innkjøringsproblemer med å bringe fersk kylling til 900 restauranter, noe som er en ganske komplisert oppgave, heter det i uttalelsen.Budfirmaet DHL, som i oktober i fjor vant anbudskonkurransen om å bli ny leverandør for KFC på De britiske øyer, opplyser at «leveranser de siste dagene har vært mangelfulle eller forsinket som følge av driftsproblemer».DHL lovet å skrive historie og sette standarden høyere enn noensinne ved å «levere ferske produkter til KFC på en bærekraftig måte» da anbudet var vunnet.(©NTB)