Rekordlav eksport av tysk øl

Verden kjøper stadig mindre tysk øl. I 2017 sank øleksporten med 2,5 prosent sammenlignet med året før.

Tyskerne drakk mer øl enn landets bryggerier greide å eksportere i fjor, i motsetning til året før.Det er spesielt land utenfor EU som kjøper stadig mindre tysk øl. Bryggeriene gir en regnfull sommer og mangel på store idrettsarrangementer som fotball-VM skylden for nedgangen.Totalt eksporterte Tyskland 93,5 hektoliter øl i 2017.Men også tyskernes øltørste synker. Fersk statistikk viser at de rundt 60 tyske ølbryggeriene produserte rundt 7,2 milliarder liter øl i fjorårets tre første kvartaler, noe som var en nedgang på 3,1 prosent fra samme periode året før.Nærmere 82 prosent av ølet lesket i samme periode tyske struper, noe som var en nedgang på 2,7 prosent. Gjennomsnittstyskeren satte likevel til livs godt over 140 halvlitere med øl i løpet av fjorårets ni første måneder.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker