Ryanair vurderer gjenåpning på Rygge lufthavn

RYGGE 20130411.Fly fra Ryanair på Moss lufthavn Rygge.Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Christensen, Marte

Sjefen for flyselskapet Ryanair sier de er i samtaler om å starte base på Rygge sivile lufthavn igjen.

Konsernsjef Michael O'Leary sier at selskapet er i samtaler om å opprette base på Rygge igjen, skriver Nettavisen. Flyplassen i Østfold ble lagt ned i 2016 etter at Ryanair la ned sin trafikk derfra.– Vi har lagt ned basene på steder som Marseille eller Rygge på grunn av trusselen for å bli påtvunget fagforeninger. Nå som vi frivillig har gått med på å snakke med fagforeninger, vurderer vi og er i aktive diskusjoner med disse flyplassene om å etablere baser igjen, sier konsernsjef Michael O'Leary i Ryanair under selskapets analytikerpresentasjon mandag, melder Nettavisen.– OverraskendeStyremedlem Espen Ettre i Rygge sivile lufthavn bekrefter overfor avisen at det har vært kontakt med Ryanair.– Dette var overraskende for oss også, men det var positivt. Så får vi se hva dette medfører, sier han til Nettavisen.I forrige uke underskrev Ryanair for første gang en avtale med en fagforening. 600 britiske piloter organisert i Balpa inngikk avtale med flyselskapet som tidligere har vært svært fiendtlig overfor fagorganisasjoner. Avtalen kom i stand etter at Ryanair før jul gikk ut med en anerkjennelse av fagforeninger etter trusler om massive streiker i flere europeiske land i forbindelse med julehøytiden.Da Ryanair la ned for to år siden, oppga selskapet at det var i protest mot flypassasjeravgiften, men samtidig gikk det også en rettstvist om ansettelser ved basen i Norge. Stridens kjerne var om uoverensstemmelser med ansatte skulle prøves i norske domstoler etter norsk rett, eller i Irland etter irsk rett.Ryanair-sjefen kommer med en klar utfordring til SAS og Norwegian og lover billigere flyreiser derom selskapet på nytt etablerer base i Norge.– Ved å opprette baser i Skandinavia, kan vi tilby mye lavere billettpriser enn Norwegian og SAS. Det er to selskaper med veldig høye kostnader og veldig høye flybillettpriser, sier O'Leary.


Les også