Statens vegvesen har bestilt 800 refleksvester til bilutleiebyråer i Lofoten, i håp om å øke sikkerheten til turister som stopper midt i veien for å ta bilder. – De stopper ofte opp på steder som kan være uoversiktlige og når alle i bilen skal ut for å fotografere kan det skape trafikkfarlige situasjoner, sier avdelingsdirektør Jørn Simonsen i Statens vegvesen til .Nordland politidistrikt mottar daglig bekymringsmeldinger om vinglete kjøring og farlige situasjoner der turister er involvert.Per i dag er det påbudt med én refleksvest i hver bil, men det er ikke nok ifølge avdelingsdirektøren.– Det holder ikke til et helt reisefølge som skal ut for å fotografere. Derfor har vi nå kjøpt inn vester slik at alle passasjerer skal ha det tilgjengelig.I tillegg jobber Vegvesenet med et informasjonshefte som skal oversettes til flere språk. Det skal være klart til neste vinter.