22 helsetopper tjener mer enn Erna Solberg

Helsetoppenes millionavtaler inkluderer etterlønn, dyre firmabiler, gratis coaching og internett på hytta.

Næringsliv

22 av 28 administrative direktører i Helse-Norge tjener mer enn statsminister Erna Solverg, skriver VG.Solberg har en årslønn på 1,63 millioner kroner ifølge avisen. VG skriver at alle direktørene, med unntak av én, tjener mer enn helseminister Bent Høie, som har en lønn på 1,3 millioner kroner.Helseminister Høie sier til VG at mange av avtalene ble inngått da Ap, Sv og Sp styrte sykehusene, og viser til at han ba helseforetakene følge statens retningslinjer for offentlige ansatte allerede i 2015.Men ifølge VG er 12 av 28 kontrakter inngått etter 2015, mens fem er signert i 2015.- Toppledere på sykehusene må være forberedt på å gå på dagen. Derfor kan de få lønnsavtaler som inneholder en kompensasjon hvis dette skulle skje, men omfanget av denne kompensasjonen skal være innenfor statens retningslinjer, sier Høie til VG.Avisen skriver at administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland, har tre millioner i sluttpakke. Det samme gjelder Cathrine Marie Lofthus Medhu, i Helse Sør-Øst.Det fremgår også av saken i VG at flere av helsedirektørene har forhandlet seg frem til diverse tilleggsgoder. Blant disse: egen coach, månedskort på NSB komfort-avdeling, internett hjemme og på hytta, i tillegg til dyre bilordninger opp mot 600.000 kroner i året.

erna solberg
bent høie
helse nord
helse sør-øst
etterlønn
sluttpakke
Nyheter
Næringsliv