Arbeidstilsynet skal sjekke seksuell trakassering

rbeidsminister Anniken Hauglie (H) sier at Arbeidstilsynet nå skal se etter seksuell trakassering under sine tilsyn hos landets bedrifter.

Næringsliv

– Seksuell trakassering har ikke vært en del av tilsynene tidligere, så nå skal vi rulle ut mer effektfulle og strengere krav til bedriftene, sier arbeidsminister Anniken Hauglie til Nettavisen.Hun varsler nå at bedrifter som ikke har gode nok rutiner mot seksuell trakassering risikerer pålegg fra Arbeidstilsynet. Inspektørene skal også veilede arbeidsgiverne i hvordan seksuell trakassering kan forebygges og håndteres.Det er spesielt i tilsynene hos bedrifter overnattings – og serveringsbransjen hvor seksuell trakassering vil være ett av temaene.– Det vi gjør nå er at vi trener opp Arbeidstilsynets inspektører til å se etter seksuell trakassering på arbeidsplassene. Det kommer til å være 600–700 tilsyn i 2018. Da vil rutiner mot seksuell trakassering være en del av det Arbeidstilsynet ser etter, sier Hauglie.(©NTB)

metoo
arbeidstilsynet
anniken hauglie
Nyheter
Næringsliv