KjøpLogg inn

Dette blir ukens høydepunkter

Det er noen høydepunker på makrokalenderen for den kommende uken.

Publisert 26. mars 2018 kl. 08.47
Oppdatert 26. mars 2018 klokken 08.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
Ivan Kverme

Det er langt mellom høydepunktene på ukens makrokalender. I dag er det ifølge Erik Bruce i Nordea Markets et par Fed-taler på kalenderen, men ellers ikke mye.«Resten av uken er også relativt rolig. Det som er av betydning, mars-inflasjon fra de fire store eurolandene og februar PCE inflasjon fra USA, kommer når vi har stengt. At kalenderen ikke inneholder så mye med potensiale til å flytte markedet, i alle fall så lenge vi er åpne, betyr selvsagt ikke at det ikke kan skje mye i markedene. Det er vel først og fremst Kina og Trump som avgjør det med eventuelle nye handelspolitiske utspill», skriver Bruce i dagens morgenrrapport.I Norge får vi detaljhandel for februar på onsdag.«Detaljhandelsindeksen er volatil og etter en veldig sterk november falt indeksen noe både i desember og januar. Vi regner med en korreksjon opp igjen nå i februar på 0,8 prosent m/m. Det betyr at trenden fortsatt peker bra oppover. Norges Bank har ikke egne anslag på detaljhandelen, men en korreksjon opp er bra i tråd med bankens syn på samlet privat forbruk», heter det.