Erik Bruce om de skuffende tallene

Erik Bruce kommenterer nedgangen i detaljhandelen.

Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk ned med 0,6 prosent fra januar til februar i år, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).Dette skjer etter en nedgang på 0,3 prosent fra desember i fjor til januar i år.- Vi ventet en økning på 0,8 prosent, mens konsensus var 0,7 prosent, skriver Erik Bruce i Nordea Markets i en kommentar.Han skriver at dagens tall var tydelig svakere enn ventet, selv når man ser gjennom volatiliteten i serien.«Detaljhandelen økte kraftig i første halvdel av 2017, men har siden flyttet seg sidelengs. Det til tross for den sterke forbedringen på arbeidsmarkedet. Man kan argumentere for at nedgangen i boligmarkedet i fjor er blant årsakene til de skuffende tallene. Men de bredere tallene for totalt forbruk vokste i et godt tempo, både i 3. og 4. kvartal. Vi vil vektlegge dette mest når vi vurderer utviklingen i privatforbruket. Uansett, hvis nedgangen i boligmarkedet har hatt en negativ innvirkning, så bør det snart være historie. Beholdningen av usolgte boliger faller nå i kontrast til situasjonen i 2017. Vi venter en vekst nær 0,5 prosent for boligprisene for februar neste uke», skriver Bruce.