KjøpLogg inn

EU forbereder tiltak for å beskytte stålindustrien

EU ønsker å beskytte sin egen stålindustri for å takle USAs nye restriktive handelspolitikk.

Publisert 26. mars 2018 kl. 17.23
Oppdatert 26. mars 2018 klokken 17.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 112 ord
European Council President Donald Tusk attends a breakfast meeting at an EU summit in Brussels on Friday, March 23, 2018. Leaders from the 28 European Union nations meet for a second day of an EU summit to assess the state of Brexit negotiations and the prospect of a trade war with the United States. (Olivier Hoslet, Pool Photo via AP) Olivier Hoslet

Det kommer fram i en forespørsel gjort av EU-ledelsen mandag. EU ønsker å se på mulige måter å beskytte stålindustrien, blant annet for å kunne imøtegå billige produkter fra Kina.Unionen frykter at USAs mer restriktive handelspolitikk vil føre til at Kina i økende grad vil forsøke å få innpass i det europeiske markedet, og dermed legge press på stålindustrien.Tidligere denne måneden satte president Donald Trump opp tollsatsene for import av stål og aluminium til USA. Der ekstratollen er på 15 prosent for det sistnevnte metallet, må importører av stål betale en toll på 25 prosent.Så langt er det gjort unntak for EU. Det samme gjelder Canada, Australia, Mexico, Brasil, Argentina og Sør-Korea.(©NTB)