Facebooks sikkerhetssjef går av i august

Facebooks sikkerhetssjef Alex Stamos forlater Facebook i august etter uenigheter om hvordan selskapet skal håndtere spredningen av falske nyheter.

File - This Jan. 17, 2017, file photo shows a Facebook logo being displayed in a start-up companies gathering at Paris' Station F, in Paris. A former employee of a Trump-affiliated data-mining firm says it used algorithms that "took fake news to the next level" using data inappropriately obtained from Facebook. (AP Photo/Thibault Camus, File) Thibault Camus
Næringsliv
Stamos omtaler selv sin avgang på Twitter, og skriver at han fram til avgangen vil ha en mindre fremtredende rolle i selskapet.– Til tross for ryktene er jeg fortsatt fullt engasjert i mitt arbeid i Facebook, skriver han.– Det er sant at min rolle har endret seg. Jeg bruker for tiden mer tid på å se på nye sikkerhetsrisikoer og jobbe med valgsikkerhet, legger han til.Sterk stemme interntStamos skal ha sagt at han ville forlate Facebook i desember, men at han ble overtalt til å bli til august for å følge med på overgangen av sitt ansvarsområde. Samme måned ble hans ansvar i selskapet overført til andre, sier anonyme kilder til .Stamos har vært en sterk stemme i Facebook under arbeidet med å undersøke og avsløre russisk aktivitet på det sosiale mediet, noe som ifølge de anonyme kildene ofte har frustrert andre ledere i selskapet.The New York Times skriver at Stamos' avgang er et tegn på at det er økte spenninger i virksomheten.Uro rundt analyseselskapMandag uttalte analyseselskapet Cambridge Analytica, som bisto Donald Trumps valgkamp, at de avviser anklagene om at selskapet har misbrukt data om millioner av Facebook-brukere i valgkampen. Ifølge avisene New York Times og britiske Observer dreier anklagene seg om at Cambridge Analytica brukte opplysningene fra Facebook-brukerne til å utarbeide en programvare som kunne forutsi og påvirke velgernes valg, og at resultatene ble solgt til Trumps valgkamp.Facebook-aksjen falt 6,8 prosent på Wall Street mandag i kjølvannet av helgens avsløring i flere britiske og amerikanske medier.(©NTB)