- Ingen flyr biff, kylling eller svin rundt hele jorden, det er kun laks

Johan Emil Andreassen vil produsere laksen i USA fremfor i Norge.

Atlantic Sapphire vil ifølge konsernsjef og gründer Johan Emil Andreassen trolig aldri ha oppdrettsanlegg i Norge. På  North Atlantic Seafood Forum i Bergen torsdag sa han at målet på kort og medium sikt er å jobbe videre i det amerikanske markedet, der konsum av laks øker vesentlig mer enn befolkningsveksten, melder TDN Direkt. - Ingen flyr biff, kylling eller svin rundt hele jorden, det er kun laks, sa han. Atlantic Sapphire bygger landbaserte oppdrettsanlegg. Målet er å være nærmere de store laksemarkedene. Selskapet er i gang med å sette opp anlegg utenfor Miami, Florida som kan produsere inntil 90.000 tonn årlig. Etter planen vil disse være ferdigstilt i 2026.Andreassen se muligheter for å spare rundt 15 kroner pr kilo i transportkostnader ved lokaliseringen i Miami, sammenlignet med tradisjonelt oppdrett i norske fjorder. - Så hvis vi har en produksjonskostnad på 35 kroner, så må norske oppdrettere ha en kost FOB Oslo på 20 kroner pr kilo for å konkurrere med oss, sier han til TDN Direkt.