– Snakket med statsminister Turnbull. Han er forpliktet til et rettferdig og gjensidig forhold, både militært og i handel. Jobber raskt med å få på plass en sikkerhetsavtale så vi ikke må pålegge vår allierte, den storartede nasjonen Australia, stål- og aluminiumsavgifter, tvitret Trump fredag.Kort tid etter tok også Turnbull til Twitter:– Strålende diskusjon om sikkerhet og handel. Australia og USAs forhold er rettferdig og likeverdig og nasjonene har ingen nærere alliert. Takk for at du bekreftet at de nye tollsatsene ikke må pålegges Australia, det er bra for arbeidsplasser både i Australia og USA.På spørsmål fra  om en ny avtale ligger på bordet, svarer Turnbull nei og at dette kun er en måte å snakke om den juridiske prosessen de må gjennom for å ikke bli pålagt tollsatser.Trump vedtok en ekstratoll på 25 prosent på stål og 10 prosent på aluminium denne uken. Den formelle begrunnelsen er at USA i dag produserer så lite stål og aluminium selv at det utgjør en trussel mot nasjonal sikkerhet. Presidentens håp er at den nye tollen skal gjøre det mulig for amerikanske selskaper å vekke til live igjen nedlagte anlegg, øke produksjonen og ansette flere.Tollen trer i kraft 23. mars. Den vil i utgangspunktet ramme alle land unntatt Canada og Mexico. At Australia også muligens kan slippe den nye tollen, antydet Trump allerede i et regjeringsmøte torsdag.(©NTB)