<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konkurransetilsynet vil redusere mattollen

Konkurransetilsynet ber regjeringen se på målrettede kutt i mattollen. Målet er økt konkurranse i dagligvarebransjen og minst mulig konsekvenser for landbruket.

    Publisert 15. mars 2018 kl. 06.21
    Oppdatert 15. mars 2018 klokken 06.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 139 ord
    /--530401383--/

    Tilsynet skriver i en pressemelding at økt konkurranse i leverandørleddet vil gjøre det lettere å etablere nye matvarekjeder. Pressemeldingen kommer samme uke som høringsfristen går ut for to rapporter om makt og etableringshindre i mat- og dagligvarebransjen, skriver Nationen.Konkurransetilsynet mener både importvernet og landbruksreguleringer hemmer konkurranse i sektoren.– Vi foreslår å utrede en reduksjon i tollvernet for enkelte produksjoner, med tanke på størst mulig effekt for etableringsmulighetene for nye dagligvarekjeder, med minst mulig konsekvenser for landbruket. Vi mener det bør være mulig med en begrenset og målrettet endring i importvernet som kan gi en positiv effekt på konkurransen, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen.Konkurransetilsynet skriver i sin høringsuttalelse at tollsatsene må kuttes så mye at det blir et reelt alternativ for kjeder med liten omsetning i Norge å benytte utenlandske leverandører. Det skal igjen føre til sterkere konkurransepress på norske leverandører.(©NTB)