Nord-Korea har tjent millioner på en sjømateksport som har opplevd eksponentiell vekst de seneste årene, skriver Dagbladet.- De var pågående. De som gjorde handelen la ned stor innsats i at det skulle bli noe av. Jeg tenkte at her var det noen som har fått en oppgave de skal løse ordentlig, sier Jakob Soldal, markedssjef i AquaGen, til avisen.En høyt betrodd på innsiden av regimet forteller at den avtalte prisen var 0,2 euro per lakseegg, som ga AquaGen 400.000 kroner per forsendelse. I alt ble det sendt 1,1 millioner lakseegg fra 2008 og frem til februar 2016. Da valgte AquaGen å avslutte eksporten «grunnet situasjonen i landet».- Men da kunne vi det. Vi kunne drive oppdrett på norsk laks, sier avhopperen til Dagbladet. Fra 2015 til 2016 økte eksporten av sjømat fra Nord-Korea til Kina med 74 prosent, og ga en inntekt på 1,2 milliarder kroner, der laksesalget utgjør en del av omsetningen. Nord-Koreas største sjømatartikkel er krabbe. Men til gjengjeld er dette de offisielle eksporttallene.