LO sier nei til EU

LO sier nei til at Norge skal ta inn den tredje energimarkedspakken nå. På mandagens sekretariatsmøte ble det vedtatt å si nei til Acer.

Næringsliv

I uttalelsen konkluderer LO at «med det vi vet nå kan ikke LO anbefale at Norge implementerer tredje energimarkedspakke. LO mener at saken må utsettes til innholdet i den fjerde energipakken er kjent og en grundig konsekvensanalyse er foretatt», melder Fri Fagbevegelse.Ap skal likevel være klar til å støtte norsk tilslutning til EUs energipakke, selv om sterke krefter i partiet ikke vil ha den. Saken avgjøres i Stortinget denne uken.Partiet får en nøkkelrolle når EUs omstridte tredje energimarkedspakke skal behandles ferdig i energi- og miljøkomiteen. I helgen forsøkte partileder Jonas Gahr Støre å overbevise skeptikere i Oppland Ap om at Norge bør si ja til pakken.(©NTB)

LO
eu
Nyheter
Næringsliv