<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

LO tror årets lønnsoppgjør blir vanskelig

Leder av LOs forhandlingsavdeling, Knut Bodding, har ingen tro på at partene i lønnsoppgjøret blir enige i forhandlingene som starter neste uke.

    Publisert 7. mars 2018 kl. 07.42
    Oppdatert 7. mars 2018 klokken 07.45
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 177 ord

    Mandag 12. mars blir kravene fra LO overlevert til NHO. Dagen etter starter forhandlingene. Bodding har ingen tro på enighet i de ordinære forhandlingene som avsluttes 22. mars.– Det kommer til å bli megling og kamp helt til siste slutt. I år blir det jaggu vanskelig, sier Bodding til Dagens Næringsliv, en uke før forhandlingene starter.Før den tvungne meglingen har LO levert plassoppsigelse for 200.000 av sine medlemmer i norsk industri, hotell- og restaurant og reiselivsbransjen.– Vi har vært i samtaler med NHO om pensjon og økonomi allerede, men det blir ikke noe greie på det før vi kommer i megling, sier Bodding.Sjeføkonom Roger Bjørnstad i LO har lagt fram tall som viste at arbeidstakerne har hatt reallønnsnedgang hvis man ser de siste tre årene under ett.– Det er noen som henter ut lønnsgevinsten i andre deler av økonomien. Det er kraftig økende ulikhet i Norge, sier Bjørnstad til DN.I Finansavisen slår Bodding fast at årets oppgjør blir konfliktfylt. Han sier det er utenkelig at årets oppgjør ikke fører til en endret avtale om AFP – avtalefestet pensjon.(©NTB)