KjøpLogg inn

- Lønnsnivået er «hinsides»

Toppolitikere reagerer på lønnen til ledelsen hos TV 2-eier Egmont.

Publisert 27. mars 2018 kl. 14.58
Oppdatert 27. mars 2018 klokken 14.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord

Ifølge årsrapporten fra TV 2-eier Egmont var den totale kompensasjonen til ledergruppen på 4,87 millioner euro i 2017, skriver DN. Det tilsvarer 45,4 millioner kroner omregnet med gjennomsnittskursen i 2017. Året før var lønnen 4,648 millioner euro, eller 43,2 millioner kroner. Tallene inkluderer pensjonskostnader.– Lønnsnivået- og økningen fremstår som enormt umusikalsk når vi vet hvilke utfordringer bransjen står i, hvor usikre fremtidsutsiktene er for mange ansatte, og hvordan det stadig må kuttes, sier Anette Trettebergstuen, Aps mediepolitiske talsperson og nestleder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, til avisen.TV 2 er fremdeles i forhandlinger med Kulturdepartementet om en ny allmennkringkasteravtale, som vil gi kanalen inntil 135 millioner kroner årlig, eller 675 millioner kroner over fem år.Høyres mediepolitiske talsperson, Tage Pettersen, mener ifølge DN at lønnsnivået er «hinsides» det vi er vant med i Norge.– Egmont har medievirksomhet i 30 land. Egmonts konsernledelse er avlønnet markedskonformt basert på dansk og internasjonalt nivå. Ledelsens vederlag er sammensatt av fast vederlag pluss prestasjonsbonus og «retention»-bonus, som det er knyttet en rekke betingelser for utbetaling av, sier styreleder Lars-Johan Jarnheimer i Egmont gjennom pressesjef Jesper Eising.