KjøpLogg inn

Millionbeløp til 14 nasjonale turmål

14 nasjonale turmål i Norge får nå støtte fra tilskuddsordningen Nasjonale turiststier til å utbedre forholdene for turistene.

Publisert 25. mars 2018 kl. 07.55
Oppdatert 25. mars 2018 klokken 07.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord

Miljødirektoratet har fordelt bevilgningen på 10,5 millioner kroner til turmål rundt om i landet, fra Senja i nord til Lysefjorden i sør.Prosjektene som får støtte, er knyttet til turiststier som har utfordringer med svært mange besøkende der en stor andel er internasjonale gjester.– Norge har fantastiske naturområder som flere og flere utenlandske turister besøker. Samtidig er det viktig at naturverdiene ivaretas, og at opplevelsen av fri og storslått natur ikke forringes på grunn av det store besøket, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).– Derfor vil regjeringen bidra til at de mest brukte stiene ikke ødelegges av slitasje, trengsel og forsøpling. Vi vil også bedre sikkerheten til de besøkende, blant annet ved å informere bedre og ved ulike beredskapstiltak, legger han til.Ordningen gir ikke støtte til driftsoppgaver, og den krever at søkerne bidrar med minimum 50 prosent egeninnsats i tiltakene, enten i form av penger eller arbeidsinnsats. De som har fått tilskudd, er blant annet reiseselskaper, kommuner og fylkeskommuner.(©NTB)