KjøpLogg inn

Nå skal det bli billigere å betale i euro

EU-kommisjonen vil forby ekstragebyrer på pengeoverføringer i euro mellom land i det indre marked. 

Publisert 28. mars 2018 kl. 16.23
Oppdatert 28. mars 2018 klokken 16.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord

– Vi vil at alle europeere skal ha rett til å gjennomføre grensekryssende overføringer i euro for samme pris som innenlandske overføringer, sier EU-kommisjonens visepresident Valdis Dombrovskis.Han forklarer at det allerede i dag er forbudt med ekstragebyrer på pengeoverføringer mellom land som har euroen som valuta. Det betyr at gebyret er det samme for pengeoverføringer i euro mellom for eksempel Italia og Finland som for pengeoverføringer innad i Italia.Vanligvis er det snakk om et gebyr fra null til noen få øre.Skal du overføre penger i euro fra et land utenfor eurosonen, kan du derimot bli møtt med gebyrer på flere hundre kroner.– Vårt forslag vil føre til at denne forskjellsbehandlingen forsvinner. Det betyr at grensekryssende pengeoverføringer i euro skal koste det samme som innenlandske pengeoverføringer, uansett hvor man er, sier Dombrovskis.De nye reglene vil ifølge EU-kommisjonens beregninger føre til at 1 milliard euro i bankgebyrer skrelles vekk. Både privatpersoner og bedrifter skal nyte godt av det nye regelverket.EU-kommisjonen legger opp til at det nye regelverket skal innlemmes i EØS-avtalen. Det betyr at ekstragebyrene også vil forsvinne i Norge.(©NTB)Valutakursene live her