Olav Thon gir 30 millioner kroner til forskning på antibiotikaresistens

Olav Thon Stiftelsen gir 30 millioner kroner til tre forskningsprosjekter innen antibiotikaresistens.

OLIVER ORSKAUG
Næringsliv

Antibiotikaresistens blir regnet som en av de største truslene innen verdenshelsen.Torsdag delte Olav Thons stiftelse ut 30 millioner kroner til forskning på resistens fordelt likt på tre prosjekter.NTNU-professor Trude Helen Flo og hennes svenske kollega professor Maria Lerm ved Universitet i Linköping fikk midler til forskning på resistent tuberkulose.Et annet prosjekt med forskere fra universitetene i Tromsø, Uppsala og København, som ser på utvikling av antibiotikaresistens i mikrofilm, ble også tildelt ti millioner kroner.Et siste prosjekt, hvor forskere fra Oslo universitetssykehus, Folkehelseinstituttet og universitetene i Oslo, København og Lund undersøker resistens hos premature barn, fikk også ti millioner kroner.(©NTB)

Olav Thon
olav thon stiftelsen
antibiotikaresistens
antibiotika
Nyheter
Næringsliv