En 68-årig pensjonist er tiltalt for å ha smuglet nesten 100 kilo hasj sammen med sin samboer (71) i fjor høst. Hun døde åtte dager etter at de to ble tatt. Det skriver .Det var 5. september i fjor at mannen og kvinnen to ble stoppet av Tollvesenet da de skulle kjøre i land i Bergen etter å ha kommet med fergen fra Hirtshals. I bilen fant Tollvesenet totalt 95,51 kilo hasj med en anslått gateverdi på rundt 11 millioner kroner. Det er tidenes største hasjbeslag i Bergen.Kvinnen var imidlertid alvorlig syk og døde på Haukeland sykehus åtte dager etter at de to ble tatt for innførselen. Hun rakk likevel å forklare at de to hadde vært på flere turer og hevdet at hun ikke ante hva som var i bilen, og at turene var samboerens idé.Mannen er nå tiltalt for å innført hasjen eller å ha medvirket til dette. Strafferammen for dette er på mellom 3 og 15 års fengsel.Mannen erkjenner ikke straffskyld og hevder at han ikke visste at det var narkotika i bilen.